Autoři herních materiálů k RL

V září roku 2005 došlo k dohodě mezi Wizards of the Coast a White Wolfem o převodu práv na svět Ravenloft zpět na WotC. Do té doby White Wolf stačil vydat slušnou řádku příruček pro RL v systému d20.
Napsal Vannax
Nejenže nové publikace v edici Sword & Sorcery mají jednotný nový vzhled v podobě drahokamu, vždy s odrazem nějakého motivu, na černém pozadí. Změna proběhla i v autorském složení. Na pěti publikacích Gazetteerů se podíleli autoři, kteří do té doby, až na výjimky, neměli s oficiální tvorbou pro RL moc do činění.
V původním týmu TSR figurovala hlavně jména jako A. Hayday, B. Nesmith, L. Smedman atd.. Často se jako spoluautoři nebo editoři objevovali a stále ještě objevují i Steve Miller a John W. Mangrum. Naproti tomu Andrew Hackard, Ryan Naylor, Andrew Wyat, Chris Nicols a další jsou do té doby skoro neznámí autoři. Naštěstí se ale nejedná o nějaký tým složený ze zelenáčů, kteří zrovna čuchli ke kouzlu světa Ravenloft. Čtyři výše jmenovaní a několik dalších tvořilo asi po sedm let redakční šestici (s několika personálními změnami s postupem času) fanovské internetové stránky "Secrets of the Kargatane". Tahle amatérská webová stránka dokázala svou kvalitu a jedinečnost natolik, že jí TSR uznalo (jako jediný amatérský web) jako oficiální stránku pro RL. Tento post si Kargatane zachoval i po přechodu vydavatelských práv z TSR na WotC. Následně se dalšího vývoje herního prostředí Ravenloft ujala společnost White Wolf. Kargatane ukončil svojí činnost a jeho členové, kteří do té doby své nápady publikovaly pouze formou netbooků, našli uplatnění jako oficiální autoři a nyní jsou nosnými pilíři při tvorbě RL Gazetteerů a dalších nových příruček.
Přeneseně tedy nakonec naplnili jakési pomyslné poselství tajného spolku Kargatane z Darkonu (viz pravidla RL) a postarali se o to, aby RL neskončil jako některé z jiných projektů (například Spelljammer nebo Dark Sun). Štafetu fanovského webu nyní převzala stránka www.fratenityofshadows.com. A zdá se, že se má čile k světu a ve svých fanovských webových příručkách přináší další zajímavé nápady, které - kdo ví? - se možná časem také propracují k oficiální edici Ravenloftu.
Napsal Vannax 07.02.2006
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 0 příspěvky.
ČAS 0.090640783309937 secREMOTE_IP: 44.204.204.14