Dva tvorové, kteří vylezli ze stoky

Autor: Luis Fernando De Pippo
lfdepippo@ciudad.com.ar
Napsal Vannax
Obsah článku:
V nečistém prostředí země Nosos se mnohé věci kazí a onemocní. Pro vládce země neexistuje nic lepšího než destrukce své říše. Následující potvory se v zemi Nosos vyskytují nejčastěji.

GOLEM Z ODPADKŮ

Podnebí/Terén Nosos
Četnost velmi zřídka
Organizace osamělý
Cyklus aktivity jakýkoliv
Božstvo žádné
Inteligence žádná (0) nebo supergeniální (19)
Poklady nic
Přesvědčení neutrální zlo
Výskyt 1
Třída zbroje (AC) 6
Pohyblivost 12
HD 5 (50 zásahových bodů)
THAC0 16
Počet útoků 2
Zranění/Útoky 1d8/1d8
Zvláštní útoky nemoc, zkáza země, překvapení
Zvláštní obrany imunní vůči všem kouzlům kromě ohnivých kouzel a zásahu zbraně +1 a lepší, regenerace
Magická odolnost viz níže
Velikost L (8)
Morálka necítí strach (20)
Zkušenosti 3 000
Golem z odpadků se objevuje jako neurčitě humanoidní postava bez patrných obličejových rysů a je utvořen z hnijících odpadků. Tito golemové jsou tupí a bezduší, stejně jako většina jiných golemů, le jejich přesvědčení je vždy zlé a to i v případě, že je ovládá Malus. Tito golemové mají potěšení, pokud můžemít bezduchý tvor vůbec potěšení, z ničení země.

Souboj

Odpadkový golem je přímočarý bojovník. Když dostane za úkol zaútočit, tak prostě útočí, dokud není zničen. Když má bránit nějaké míst, bude stát na daném místě a zaútočí na kohokoli, kdo se přiblíží. Golemovy pěsti způsobují 1d8 bodů zranění a nutí protivníka k záchrannému hodu proti jedům. Při selhání oběť postihne smrtelná choroba; oběť přijde o 1 bod Odolnosti každý den, až do své smrti. Nemoc se projevuje jako velice bolestivé křeče. V průběhu nemoci budou křeče náhodně napadat jednotlivé svalstvo po celém těle a nakonec postižená osoba zemře (když se Odolnost dostane na 0). Nemoci je možné se zbavit kouzlem vyléčení nemoci a oběť, která bude v klidu celý den odpočívat již ten den nepřijde o 1 bod odolnosti. Obecně každý den nemoci, strávený v naprostém klidu, předejde ztrátě bodu Odolnosti, ale při jakékoli „byť minimální“ fyzické aktivitě, se nemoc rozproudí znovu. Po seslání kouzla vyléčení nemoci na postiženého bude při rekonvalescenci nemocný ještě dva dny upoután na lůžko, protože léčba nemoci není okamžitá.
Golem ničí i zemi po které chodí. Na cestě, kterou prošel již nic neporoste, dokud nedojde k očistě a péči o zemi, tedy záležitost, která se v Nosu neprovádí. Golem může na sebe vzít i nehumanoidní podobu. Může se změnit v beztělé cosi a přesunovat se jako hromada odpadu, které jsou v Nosu naprosto běžné. Z podoby hromady odpadků je schopen se zformavat do humaoidního tvaru a rovněž s překvapení zaútočit během jediného kola. Golema je možné zasáhnout jedině magickými zbraněmi +1 a lepšími a je imunní vůči všem kouzlům kromě těch, která používají oheň. Ohnivá magie mu způsobuje plné zranění a normální oheň poloviční zranění. Dokonce i rozpálenou normální zbraň je možné účinně použít na takového golema, ovšem způsobuje také jen poloviční zranění.
Při kontaktu s odpadky, což je v Nosu obvyklá situace, si golem regeneruje 1 zásahový bod za kolo a je schopen si regenerovat i zranění ohněm. Odpadkový golem se zničí jestliže klesne na -10 zásahových bodů a spálí se; jinak si bude stále regenerovat zb, pokud tedy je ve styku s odpadky. Jestliže je golem až v záporných hodnotách zb, ovšem na na -10, je neschopen cokoli provádět, ale není zničen. Jestliže je dopraven do oblasti se spoustou odpadků, začne se regenerovat. Pokud je golem zničen, pak exploduje a ty, kteří mu zničení způsobili, zavalí deštěm odpadů (existuje 10% šance, že v zahnívajících odpadcích se budou nacházet larvy a ponravy).
Jak již bylo uvedeno, odpadkoví golemové jsou bezduší, ale Malus je může svou vůlí ovládat; v takových případech se může stát, že bedzuchý golem projeví obrovskou inteligenci a osnovat spletité plány. Tak může parta dobrodruhů zažít velký šok, když se s takovýmto protivníkem střetne.

Přirozené prostředí / Společnost

Všechny odpadkové golemy, kterých bylo naštěstí vyrobeno pouze deset, vytvořil čaroděj na žádost Maluse Scelerise. Malus si přál nějaké osobní strážce, kteří by zároveň šířili jeho dar devastace po všech šířili jeho dar devastace po všech nedotčených místech, Která v Nosu zbyla. Golemové jsou pod kontrolou Maluse a nikdy by na něho nezaútočili. Malus je schopen vidět co vidí golem a může řidit jeho jednání, jako by byl v jeho těle. Obvykle jsou roztroušeni po celém Nosu, takže Malus tak může sledovat své panství. Pokud je Malus napaden, všichni odpadkoví golemové mu budou spěchat na pomoc. Golemové zároveň sdíli jeho prokletí: nemohou opustit Noso, a trpí tím, že nejsou schopni rozšířit svůj ?dar? do jiných zemí.

Ekologie

Odpadkoví golemové nejsou přirozené bytosti a vlastně narušují ekologii místa ve které jsou. Druidi nemohou tolerovat přítomnost takových individuí, ovšem druidi se také jen zřídka ocitnou v Nosu. Čaroděj, který vytvořit tyto golemy pro Maluse byl zabit krátce poté a nikdo se již nepokusil okopírovat a zopakovat jeho dílo.
< Golem z odpadků >
Odpadkový elementál
Napsal Vannax 31.01.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 5 příspěvků.
ČAS 0.097949028015137 secREMOTE_IP: 3.235.139.122