Nymfa, strašlivá

Doplňte si svůj bestiář. I jeden z nejčistších tvorů, které se vyskytují ve fantasy světech se může působením temných sil totálně zpotvořit.
Napsal Vannax

Strašlivá nymfa

---Krása a zkaženost v jednom---

Potvora (z Mlh), střední velikost
Životaschopnost:3k6 (10 zb)
Iniciativa: +1 (Obr)
Rychlost: 30 stop, plavání 20 stop
AC: 11 (+1 Obr)
Útoky: dotek +1 v boji zblízka
Zranění: Dotek zkaženosti 1k4
Rozměr/Dosah: 5 stop krát 5 stop./5 stop.
Zvláštní útoky: Dotek zkaženosti, nesnesitelná krása (dohání k šílenství), fatální krása
Zvláštní rysy: Snížené zranění 10/stříbro, schopnosti podobné kouzlům
Záchrany: Odvaha +1, Reflexy +4, Vůle +8
Schopnosti: Sil 10, Obr 13, Odl 10, Int 16, Mou 17, Cha 19
Dovednosti: Vcítění se do zvířat +10, Znalost (Zvyky potvůrek) +7, Umělec úniků +7, Předstírání +10, Skrývání +7, Naslouchání +11, Tichý pohyb +7, Odhalení úmyslu +9, Všímání +11
Odbornosti: Koncentrace schopnosti (krása k zešílení), Ostražitost, Úhyb, Železná vůle
Podnebí/Terén: Jakákoli země
Organizovanost: Samotářka
CR: 7
Poklady: Standardní
Přesvědčení: Vždy chaotické zlo
Postup: 4-9 ŽS (Střední velikost)


Mýty a legendy po celém světě zaznamenávají fascinující krásu a laškovnou nevinnost jednoho z nejčistších tvorů: nymfy. V Mlžné zemi však takové povídačky padají na neúrodnou půdu, jelikož zvrhlá povaha této temné země zkazila dokonce i nejčistší děti přírody. Strašlivé nymfy jsou zvrácenou a ďábelskou variantou jejich blažených sestřenic. Vzhledově však nejsou o nic méně krásné či okouzlující, ačkoli hravou nevinnost v jejich očích vystřídal poněkud temnější a zákeřnější pohled plný zlovůle a sadismu. Strašlivé nymfy žijí samotářským životem a své oběti (obvykle muže) vábí jen aby jim přichystaly smrt. Nezdá se, že by tyto nymfy potřebovaly své oběti k tomu, aby se jimi živily; spíše je k tomu ženou jakési temnější síly v jejich povaze. Strašlivé nymfy občas zajmou mocní kouzlotvorci, kterým se podaří přežít působení jejich temných sil. Ovšem takové uvěznění v nymfách vyvolá věčné nepřátelství.
Říká se, že strašlivé nymfy tu a tam mívají dítě s nějakým pohledným mužem (pro něhož je toto setkání většinou poslední v jeho životě). Děvčátka z takovýchhle svazků jsou vždy nové strašlivé nymfy, stejně jako jejich matky. Se svými matkami žijí až do svých 13 až 14 let a pak se již osamostatní, často v prvé řadě po pokusu zabít nymfu, která jim dala život! Chlapci se jim rodí jen velice zřídka. Tyto nešťastné duše se stávají jejich otroky, i když někteří, kdo ví, jak se tajně ke strašlivým nymfám dostat, zaslechli i o tom, že ze spojení strašlivé nymfy, muže a mlh může vzejít i něco mnohem horšího…
Strašlivé nymfy žijí téměř výlučně v Tepestu, i když není nijak nepravděpodobné, že by se některé z nich nemohly přemístit i do jiné domény. Některé mohou dokonce zajít i tak daleko, že se začlení do lidské společnosti. Nejoblíbenější třídou strašlivé nymfy je Druidka.


Boj
Strašlivé nymfy se boji vyhýbají kdykoli je to možné. Pokud se nemohou svým nepřátelům vyhnout pomocí svých schopností a sil, pak prchají. Dotek zkaženosti (Su): Když nymfa chce, může být její dotek jedovatý pro jakéhokoli humanoida, kterého se dotkne. Úspěšný útok z blízka takto ukládá oběti 1k4 body zranění.
Osudová krása (Su): Strašlivá nymfa umí vyvolat tuto schopnost jednou za 10 minut. Kdokoli v dosahu 30 stop od nymfy, kdo se dívá jejím směrem, musí provést ověření Vůle (DC 17), jinak zemře.
Nesnesitelná krása (Su): Tato schopnost funguje neustále, působí na všechny humanoidy v dosahu 60 stop od strašlivé nymfy. Kdo se dívá přímo na nymfu, musí uspět v ověření Vůle (DC 15), jinak na něj její krása účinkuje jako kdyby neuspěl v ověření děsu a byl stižen Okouzlením (viz pravidla). Okouzlení se soustředí na strašlivou nymfu a postava, kterou okouzlení postihlo, se velmi pravděpodobně vydá k nymfě jako její nápadník. Podle toho, jak esteticky nymfě obět vyhovuje, si ji buď chvíli ponechá, jinak oběť obvykle ihned zabije.
Schopnosti podobné kouzlům: Jako většina jejích laskavých sestřenic může i strašlivá nymfa používat dimenzionální dveře jednou denně, jako by je seslal kouzelník na 7. úrovni. Umí také okopírovat druidská kouzla jako sesilatel na 7. úrovni (záchrana DC 13 + úroveň kouzla). Neumí sesílat žádná druidská kouzla, která jsou popsána jako Dobrá.
Napsal Vannax 22.05.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 7 příspěvků.
ČAS 0.11041116714478 secREMOTE_IP: 18.189.180.76