Ravenloft: Domains of Dread

Velmi podrobné Herní prostředí (Campaign Setting) hororového světa pro Advanced Dungeons & Dragons druhé edice. Ačkoliv pravidla již nejsou nejčerstvější, rozhodně je tato kniha vydatným zdrojem pro každého, kdo se hodlá věnovat gamemasteringu ve světě Ravenloftu.
Tento svět, respektive tato příručka, je zásadně FOR GM EYES ONLY, neboli hráčům nepřístupný.
Kromě naprosto vyčerpávajících kapitol a tun textu o minulosti, přítomnosti a fungování Ravenloftu společně s jeho geografií a popisy jednotlivých Domains je tato kniha celkem k ničemu. Všechno, co potřebujete vědět k tomu, abyste si zahráli DnD z Ravenloftu je obsaženo v knize Swords and Sorcery: Ravenloft. Sice tam nenajdete tak detailní informace, ale zato dostanete mnohem stravitelnější text.
Domains of Dread je ale podmínkou, pokud chcete hrát dobrodružství ve více sférách (Planes). Tato kniha totiž dovoluje Ravenloft učinit kompatibilním s ostatními světy, a v tom je neocenitelná. Za velké plus považuji několik nových povolání, a podpůrný text pro DM, rozpracovávající jak a proč hrát zrovna v Ravenloftu, co od něj čekat a na co rovnou zapomenout. Množství textu je skutečně úžasné a jak moc informací tato kniha obsahuje mne skutečně udivuje. Velmi zásadně mění přístup ke hraní DnD, protože hráči jsou zde stále pod vlivem několika zásadních prvků: bezmoc, strach, šílenství a smrtelné nebezpečí.
Pokud máte chuť na něco skutečně temného, neexistuje svět, který by více potřeboval hrdiny než Ravenloft. A pokud si chcete zahrát někoho s opačným nežli dobrým přesvědčením, vhodnější svět byste hledali marně.
Mlhy se otevírají...
- převzato z Czechdnd Reloaded -
Napsal SEBastian_Chum 02.02.2006
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0015151500701904 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.12290906906128 secREMOTE_IP: 3.15.218.254