Survey of the Souragne Expedition

Nový netbook, který mapuje celou jednu doménu ze světa Ravenloft - malé ostrovní panství Souragne.
Napsal Vannax
Bratrstvo Stínů (Fraternity of Shadows, FoS) přišlo před koncem loňského roku s velice ambiciózním plánem vydávat postupně netbooky, které budou detailně popisovat jednotlivé domény světa Ravenloft. Nebylo však cílem použít stávající informace z již vydaných pravidel. Naopak, objevila se potřeba zrevidovat stávající informace a doplnit a rozvinout nové nápady a na původní oficiální texty jen navázat.
Jelikož vydavatelská práva má nyní opět WotC a svět RL nijak dál nerozvíjí, je jen dobře, že vychází nové herní materiály alespoň neoficiálně. Projekt byl spuštěn koncem listopadu 2005 a po čtyřech měsících spatřila světlo internetového světa příručka Survey of the Souragne Expedition. Stoosmistránkový pdf dokument se může pyšnit kompletně autorskou tvorbou jak po stránce textů, tak i design a ilustrace jsou původní tvorbou bratří z FoS.
Příručka je rozdělená do tří hlavních částí - geografický průzkum, sociologický průzkum a náboženství. Názvy jednotlivých kapitol sice zní trochu strojeně, ale samotný obsah zato podává velmi detailní informace o bažinatém prostředí ostrova, rozepisuje podrobnosti a nové informace o CP (cizí postavy), které se na ostrově vyskytují v různých oficiálních příručkách od TSR. Najdete zde ale i další, nové CP, které mohou být zajímavým zdrojem inspirace pro vlastní dobrodružství. V neposlední řadě se netbook věnuje i náboženství na ostrově, protože to bylo skutečně v předchozích materiálech bráno dost povrchně.
Kromě zmíněných tří hlavních částí je dokument doplněn dodatkem pro DM. Ten - jak se dá očekávat - obsahuje spoustu informací o volitelných pravidlech, zvláště upravených pro bažinaté prostředí; nová kouzla; pravidla pro setkání s nestvůrami, nové nestvůry atd. atd. Druhý dodatek se zabývá detailním popisem temného vládce Souragne - Antona Misroi. Není to však parafráze na popis z pravidel Domény děsu. Celý popis je doplněn o nástin současné situace a náměty na dobrodružství. Kromě Antona Misroi naleznete podrobné popisy dalších asi 5 NPC. Třetí dodatek se věnuje rodině Antona Misroi, různým okolnostem a zmiňuje například i různé mag. předměty, které Misroi nebo jeho rodina používají.
Pro DM, kteří si svět RL oblíbili, bude tento netbook rozhodně velmi zajímavým zdrojem inspirace. Souragne je velmi malý ostrov a tak ne vždy se objeví nápad, jaké dobrodružství sem připravit. Velkým plusem téhle příručky je tak množství nápadů a nástinů dobrodružství, která se zde dají připravit. Detailní popisy pomohou DM sžít se s prostředím ještě lépe, což pak pomáhá udržovat atmosféru při hře.
Sice jsem na začátku vychvaloval kompletní autorskou tvorbu, ovšem nutno zmínit, že kvalita obrázků v textech je někdy na velmi slušné úrovni, jindy naopak působí jako kresby školáků z 5. třídy. Grafická úprava je jinak vesměs velice dobrá (snad kromě fontu, který použili na nadpisy...)
Co dodat? Tento netbook si můžete stáhnout na stránkách www.fraternityofshadows.com Příručka je pochopitelně v angličtině, ale pokud se mi podaří přesvědčit všechny spoluautory, aby mi dali souhlas s uveřejněním překladu, můžete se časem dočkat i prvního RL netbooku v češtině.
Článek bude později přemístěn do sekce pro svět RL.
Napsal Vannax 00.00.0000
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0013580322265625 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.077662944793701 secREMOTE_IP: 18.191.5.239