I, Strahd (Já, Strahd)

Recenze románu Já, Strahd
Napsal Vannax
Autorka: P. N. Elrod
Typ: Román
Formát: 309 stránková kniha
Datum vydání: září 1993
Doména: Barovia
------------------------------

Recenze: Joël Paquin

Velice dobrá kniha, výtečně pojatá jako příběh z deníku. Dozvídáme se zde mnoho nových pikantních novinek o Strahdovi a o tom jak ho ztělesnit, pokud by se s ním mí hráči měli někdy setkat (už se setkali s Vasili, ale nepoznali ho).
Druhá kapitola, kde Strahd navštíví nově dobytou zemi před rokem 351 a popraví většinu starostů, je cynickým způsobem veselá. Najdete v ní poklady Strahdismu, zvláště při popisu reakcí lidí na jeho návštěvu. Absolutně úžasné dle mého názoru je jakési komické uvolňování pomocí temného humoru. Je to skvělý materiál pro DM. Zajímvé bylo vidět, jak se ze Strahda stává komplikovanější osobnost, než býval.
Závěr knihy je zajímavým vysvětlením Strahdovy posledosti Tatyanou a způsobu, jak ho temné síly zesměšňují, tedy když mlhy přijmou tělo Tatyany č. 2.
Cítil jsem také napětí při způsobu, jak se Strahd vypořádává s Dilisnyou, když z něj v uzavřeném sklepě učiní upíra. Žíznivý? Také se mi zamlouvá způsob, jak se aktivují Dilisnyovy síly při zabíjení svatebních hostí (mnohem více než „jiná“ pravda o té noci, tj. když Strahd zešílel ze smrti Tatyany a zabil všechny přítomné).
4,5 z 5. Stále je to jeden z mých oblíbených RL románů.
------------------------------

Recenze: Christonikos "Jander Sunstar" Zonafos

Jedná se o první román z Ravenloftu, který se mi dostal do rukou a skutečně mne ohromil. P.N.Elrod používá Strahdův deník skvostným způsobem a vedle toho je Temný vládce vyjevován naprosto detailně. Ideální způsob, jak pojmout myšlenku celého konceptu Ravenloftu – temná atmosféra, horor se špetkou brutality a zároveň elegance a sklíčenost, která dokresluje fascinující celek...
Nezbytnost pro každého fandu Ravenloftu a celkem zajímavá kniha pro nezasvěcené, kteří mají rádi pravý horor. Mohu to ohodnotit pětkou z pěti.
Napsal Vannax 22.02.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0013890266418457 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
1 až 20 z 25 >
Podobné články
ČAS 0.10550689697266 secREMOTE_IP: 3.87.11.93