Rudé oči

-- Chaoticky zlý tajný spolek --
Napsal Vannax
Tisíce otroků na Souragne vedou drsný život a to jen proto, aby zajistili pohodlný životní styl pro šlechtu z plantáží. Někteří otroci se dřou dlouhé hodiny na polích pod neúprosným slunečním svitem, zatímco jiní jsou řádní sluhové v domácnosti, ovšem všichni trpí fyzickým týráním. Protože všichni otroci jsou majetek a většina věří, že smrt je jediná reálná naděje na osvobození.
Existuje však ještě jedna nepatrná naděje na únik. Pro těch několik mužů a žen je však radost ze svobody poskvrněna hořkostí toho, že zbytek života stráví jako uprchlíci. To proto, že uprchlé otroky nebo-li „zbloudilé psy“ jak jim souragnští dozorci říkají, pokud jsou dopadeni musí počítat s okamžitou popravou. Někteří otroci uprchnou i ze Souragne, hledají nové země, kde by mohli žít jako svobodní lidé. Jiní - riskujíc smrt v rukou přisluhovačů Antona Misroi - se skrývají v rozsáhlé divočině Maison d´Sablet. Hrstka těch, kteří nenávidí své dřívější pány okamžitě pátrá po Rudých očích.
Oči si na Souragnských plantážích již vysloužili skutečně neblahou pověst. Někteří otroci v nich vidí užitečně osvoboditele, jejichž cílem je spravedlnost. Jiné otroky naopak praktiky Rudých očí děsí a šušká se mezi nimi o temném spolčování s ďábelskými duchy. Šlechta ze Souragne se jich naopak obecně děsí. Rudé oči mají totiž jediný cíl: rituální vraždění vlastníků otroků a jejich zástupců.
Oči vede tajemná postava známá jako Yopawa. Nezotročení obyvatelé ho často nazývají jako Krvavého. Má se za to, že Yopawa je uprchlý otrok, snad i první uprchlík, který nějakou dobu zůstal na Souragne. Ve skutečnosti je to leopardodlak a mocný válečník z jiného světa.

Členství

Členství je dostupné pouze pro dřívější otroky ze Souragne. Obecně se členy stávají uprchlíci, kteří si sami Rudé oči vyhledali, protože v tom viděli možnost pomsty. Příležitostně však Rudé oči „rekrutují“ členy i tak, že osvobodí otroka a přijmou ho do svých řad. K členství je pak potřeba jen to, aby postava byla schopna udržet zbraň a měla vůli zabíjet.
Členové, kteří si získají Yopawovu důvěru jsou nakaženi lykantropií. Z takových jedinců se stávají prokletí leopardodlaci, ale jsou si toho vědomi a dokonce si užívají svou přeměnu do zvířete. Spousta členů Rudých očí vlastně prahne po této vznešené poctě a nelítostně soutěží o Yopawův respekt. Yopawa má nad svým potomstvem absolutní moc a může dokonce i ovládat jejich přeměny. Tak se ostatní leopardodlaci mohou měnit do své hybridní podoby pouze když Yopawa chce, což je obvykle během přepadů a obřadů. Většina těchto leopardodích důstojníků jsou válečníci, ale jeden z nich je šaman, který radí Yopawovi o vůli loy.

Rozpoznávání

Typické rozlišovací znaky nejsou mezi členy Rudých očí nutné. I přesto, že se jedná o relativně velkou skupinu, každý člen více či méně zná jména a tváře každého dalšího. Pokud je však třeba, použije se prostá zkouška ksifi (SÍ-fí), tajného jazyka Očí. Běžný pozdrav, který se často používá k tomu, aby jeden druhého upozornil na svou přítomnost je „Viděl jsi Oči?“. Správnou odpovědí je „Ne, ale dívám se JIMI“.

Aktivity

Aktivity Očí se soustředí kolem činnosti, která by se dala nazvat partyzánskou válkou, i když většina souragnských by to spíše nazvala jako únosy a řezničina. V nepravidelných intervalech upozorňuje Yopawa své důstojníky, že loa si žádá oběť. Noc před útokem se Oči shromáždí v Yopawově brlohu, aby provedli obřady. Následující večer pak Yopawa a ostatní leopardodlaci přivedou lidské Oči do transu. Skupina zaútočí na místní plantáž, unesou tolik souragnanů, kolik jen zvládnou a osvobodí otroky. Koho nemohou unést toho surově zabijí. Ubohé poražené oběti jsou obvykle brutálně uštvány, případně dovláčeny k brlohu Yopawy a zde jsou rituálně obětovány. Lidé a podobně i leopardodlaci mají z celé události hrůzné potěšení a často pak popíjí krev svých obětí.
Kromě těchto udivujících a příšerných potyček již Oči příliš aktivit nevyvíjí. Navzájem se ochraňují před Misroiovými legiemi a lidskými lovci, kteří pátrají po uprchlých otrocích. Čas od času podnikají přepady se zvláštním úmyslem získat zbraně nebo jiné základní zásoby.

Velitelství

Yopawa se raději drží v ústraní ve svém tajném brlohu, jeskyni na západním okraji Maison d´Sablet. Tato síť nahuštěných podzemních průchodů je nejbližších místem, které oči používají jako své ústředí. Všichni, kdo k Očím patří, jsou schopni přežívat v divočině a rozumně využívají dary země, takže se již nemusí zabývat další jinou činností. Moc yopawova šamana spočívá v tom, že udržuje místo jeskyně z dosahu zájmu a zraku cizinců. Jeskyně, kromě toho, že je bydlištěm Yopawovým, představuje i skladiště zásob a zbraní, ale i chrám, kde se provádí obřady Rudých očí.
Napsal Vannax 09.02.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0013890266418457 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.11758184432983 secREMOTE_IP: 3.144.9.141