Magie střelného prachu

V zemích s nejvyšší kulturní úrovní se vyrábějí dokonce i palné zbraně, které mají v oblibě především někteří z kouzelníků a pak také trpaslíci. Přesnost těchto zbraní je diskutabilní, ale hlukový efekt ohromující. Někteří z kouzelníků se ale rozhodli vypořádat se i s nedostatky palných zbraní a vytvořili proto několik kouzel.
Napsal Vannax
--- Magie černého střelného prachu ---

Autor: Stephen “ScS” Sutton
Stephen@fraternityofshadows.com


Tajemná přesnost (Změna )

Úroveň: čaroděj/kouzelník 3
Složky: V, S
Doba seslání: 3
Dosah: Dotek
Cíl: Jedna lehká palná zbraň
Trvání: 1 kolo za úroveň

Palné zbraně byly dlouho oblíbené mezi mágy, kteří měli raději masivní sílu a průraznost palných zbraní než tradiční střelné zbraně. Jen nemnoho klasických kouzel však může ovlivnit výkonnost ručnice nebo pistole. Někteří z kouzelníků v Jádru se s tímto problémem chtělo vypořádat a ti navrhli kouzlo, které obyčejné kulky přetváří na smrtící magické projektily.
Kouzlo umožňuje tajemnému sesilateli kouzla dočasně zvýšit přesnost palné zbraně. Dokud je zbraň takto očarována, její dostřel se zvýší o 50%, nebezpečnost zbraně se zdvojnásobí a vystřelené kulky získávají magicky navýšený bonus +2 k zásahu i způsobenému zranění.


Průraz (Změna)

Úroveň: čaroděj/kouzelník 1
Složky: V, S, M
Doba seslání: 2
Dosah: Dotek
Cíl: Jedna palná zbraň
Trvání: 1 kolo za úroveň

Toto kouzlo je navrženo tak, aby zvýšilo přirozenou průraznou sílu palné zbraně. Po seslání tohoto kouzla proniknou všechny kulky z očarované zbraně jakoukoli zbrojí. Útoky vedené očarovanou pistolí se provádí jako střelecké dotekové útoky, takže ignorují jakékoli pohlcení nárazu či odchylky, ale i přirozené bonusy k třídě zbroje cílové postavy.


Dobíjení (Zaklínání)

Úroveň: čaroděj/kouzelník 2
Složky: V, S, M
Doba seslání: 3
Dosah: Dotek
Cíl: Jedna palná zbraň
Trvání: 1 kolo za úroveň

Kouzelníci a čarodějové dávají přednost palným zbraním před obvyklými střelnými zbraněmi, avšak během soubojové situace je dobíjení nemotorné pušky nebo pistole dost obtížné. Jako první se tímhle problémem vypořádal mág z Borky.
Po dobu trvání tohoto kouzla není potřeba očarovanou palnou zbraň nabíjet. Na začátku každého kola se do komory zbraně vykouzlí kulka a potřebné množství prachu. V jednom kole se vykouzlí jen dávka pro jediný výstřel.
Materiální složkou kouzla jsou kulky a střelný prach, které mají být během kouzla použity. Kouzlo trvá stejný počet kol, jaká je úroveň sesílatele kouzla, ale je to také omezeno množstvím střelného prachu a kulek, které byly během kouzla k dispozici. Prach a kulky, které po skončení trvání kouzla nebyly použity, se již nedobijí, přestože byly očarovány.
Převzato z netbooku Quoth the Raven č.2
Napsal Vannax 15.05.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 4 příspěvky.
ČAS 0.12473392486572 secREMOTE_IP: 3.139.86.56