Evan Lamorte

Zajímavá postavička vhodná pro hru v prostředí Falkovnie.
Napsal monodron

Evan Lamorte


Životopis
Existuje možnost, že by se špatní lidé mohli změnit. Často ale tato změna přichází společně s jejich smrtí, kdy už se toho moc napravit nedá. Ve vzácných případech je i těm nejhorším z nejhorších dána druhá šance. Někdy využijí tuto příležitost k dobrému.

Vzhled
Evan vypadá stejně jako zaživa. Nosí zbroj Drakovových Talonů, je hladce oholen a má krátké vlasy. Na čele má značku jestřába. Vždy je v depresi a nikdy nemluví. Při spatření člověka jdoucího stejnou životní cestou setře z obličeje slzu a zmizí.

Pozadí
Evan vyrostl v doméně Falkovnia. Už od narození mu rodiče plánovali kariéru v armádě. Byli chudí a vojáci nemuseli platit daně. Jako každý Falkovnijský chlapec snil Evan o tom, že se někdy přidá k Drakovovým elitním bojovníkům. V 18 se dal na naléhání rodičů a přátel k armádě. Postupoval rychle a v 25 byl Drakovem požádán, aby se připojil k Talonům. Nadšeně souhlasil. Jeho radost však netrvala dlouho.
Při práci stráže v Drakovově hradě poznal pravou povahu svého pána. Dozvěděl se o jeho vznětlivosti a jeho oblibě napichovat lidi na kůl. "Alespoň," říkal si Evan "nejsem zodpovědný za smrt těch lidí." To se brzy změnilo.
Ve věku 26 let ho přeřadili do věznice. Vybíral vězně, kteří pak byli popraveni. Byl tím znechucen, jenže věděl, že pokud by nikoho nedodal, pán domény by nechal zabít jeho. S postupem času si na práci zvykl a nakonec si pohled, kterak je vězeň narážen na kůl, začal užívat. Umírající se stali cílem jeho posměšků. Jejich ponižování se mu stalo nejoblíbenější zábavou.
Jedné noci mu hodila jedna z budoucích obětí do jídla uspávadlo. Když pak Drakov nedostal nikoho k zabití, hrozně se rozzuřil. Osobně provedl inspekci vězení, aby zjistil, čí je to chyba. Při spatření spícího Evana jeho vztek neznal mezí. Bil ho, dokud se nešťastný dozorce neprobudil a pak mu oznámil, že za odměnu zaujme místo na kůlu on. Když stráže vedli Evana na popraviště, vybavovaly se mu vzpomínky na doby, kdy na to samé místo on sám doprovázel jiné. Vzpomínal na život, který vedl, než dostal práci ve vězení. Prosil o slitování každého boha, na kterého si vzpomněl. Poprava proběhla normálně.
O týden později se na hradě objevil duch. Hosté pána země večeřeli a kochali se pohledem na popravu, když si jeden mladý voják všiml člena Talonů. Jak ho tak pozoroval, začal cítit smutek. Všiml si na talonově tváři slzy. Najednou strážce přemohly pocity lítosti a žalu a plačíce utekl ze síně.

Povaha
Evan je vždy v depresi. Cítí vinu za to, co udělal. Mučí ho též fakt, že každý den pozoruje popravu nevinného, které nemůže zabránit. Snaží se přesvědčit ostatní vojáky, aby toho nechali, avšak výsledkem je jen to, že na ně přenese svůj žal. Dal by cokoli za možnost s někým promluvit a přesvědčit ho, aby pomohl vězňům.

Boj
Evan je bussengeist a tak se nemůže zúčastnit boje. Dokáže přenášet své pocity zoufalství, deprese a lítosti na ostatní. Nutný je přímý pohled oběti na jeho tvář. Krom toho si daná osoba musí hodit na paralýzu, nebo začne hystericky vzlykat, což způsobuje postih -4 na všechny hody na útok a zranění, záchranné hody a dovednosti. Dotyčný si též hodí na moudrost. Při neúspěchu ho přemohou Evanovy vzpomínky a omdlí. Evan nemůže být zraněn normálními zbraněmi, ani nemůže být odvrácen. Kouzelník či klerik, který použije kouzla ovládej nemrtvé, svaté slovo, omezené přání, zahnání anebo zákaz, odstraní ducha na 2d6 hodin z dohledu. Ten se pak stane imunním proti tomuto kouzlu kouzlenému tímto kouzelníkem. Nic menšího než přání nebo zažeň zlo nemůže ukončit Evanovo strašení.

Náměty k dobrodružství
• Evanův "útok" může naivním postavám odhalit Drakovovu povahu. Zkrátka se nebudou pokoušet o spasení pána domény.
• Jestli budou Drakovem zajati, stane se Evan jejich cestou ke svobodě. Vládce Falkovnie strašení během poprav ruší a okrádá o potěšení. Výměnou za odstranění ducha PC pustí. Zde se objevuje možnost morálního dilema- zlikvidují Evana, až zjistí, proč tu straší?
Napsal monodron 03.11.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 0 příspěvky.
ČAS neregistrovaní : 0.00099611282348633 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
1 až 20 z 25 >
Podobné články
ČAS 0.078686952590942 secREMOTE_IP: 18.208.197.243